Agenda

Hier tref je een overzicht van  lessen en workshops die ik geef. De data en tijden kunnen af en toe wijzigen dus hou deze pagina in de gaten.

Tai Chi in het Ledeboerpark en overige Tai Chi lessen

Tai Chi Tao en Qigong in het Ledeboerpark

Iedere zondag op het grasveld in de buurt van de mammoetboom. Met de 18 Tai Chi Qigong Shibashi, mooie 5 elementenvormen, meditatief lopen en (zelf)massage. 

Ik geef een uur les en iedereen is welkom. Het zijn vrije inloop lessen en je hoeft geen ervaring te hebben met Tai Chi. Na afloop is er thee en gezond lekkers. Af en toe ben ik er niet dus check voor de zekerheid deze agenda of FB. Als het regent is er geen les in het park. 

Zondag 12, 19 en 26 januari om 10 uur!

Vrije inloop – Bijdrage: € 7
en  € 5 voor mensen met een hele kleine beurs.

Extra activiteit: stiltewandeling met Tai Chi Qigong warming up op het Landgoed Smalenbroek in Enschede: Dinsdag 14, 21 en 28 januari om 10 uur. Verzamelen op de parkeerplaats Buurserstraat naast de vijver richting Dragonheart. Neem zelf drinken mee. Bijdrage: vrije gift. Het einde is rond 11.30 uur. Dieren en kinderen ook van harte welkom!

Dinsdagavond: 18.30-19.30 uur

Op ‘het Roessingh’ in Enschede. Let op: Tai Chi Tao en Qigong in zitpositie! Dit is een les voor de ms patientenvereniging en er is nog plek! Je hoeft geen ms te hebben om deel te kunnen nemen aan deze les. Kosten: €27 per maand of €22 als lid van de ms patientenvereniging. Ook in de zomer lessen!

Woensdagmorgen: 9.30-10.30 en van 11.00-12.00 uur. 

Bij Ruimte voor Balans in Enschede. Kosten:€25 per maand. Er is nog plek!

Donderdagmorgen: 9.15-10.15 uur

Bij Stichting 55 plus Enschede. Niet in juli en augustus. 

Vrijdagmorgen: 9.15-10.15 uur en van 10.45-11.45 uur

Bij Stichting 55 plus Enschede. Niet in juni, juli en augustus.

Workshops

De ’18 Tai Chi Qigong Shibashi’

Een mooie en speelse serie oefeningen die gemakkelijk te leren is en prima werkzaam is ter ondersteuning van je algehele gezondheid en energiedoorstroming. In fases gaan we de bewegingen leren, afgewisseld met fijne zelfmassage oefeningen (kloppen en masseren).
Vrijdag 20 en 27 december van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen €35. Dit is een cursus in 2 delen.

Workshop Shiatsu op de mat

Een kennismakingsworkshop Shiatsu op de mat. Je leert eenvoudige maar hele fijne massagetechnieken voor de rugkant van het lichaam. Dus de rug, billen, benen en voeten komen aan bod. Na een warming up met Do In (zelfmassage) gaan we uitwisselen in tweetallen. Omdat we op een mat op de grond werken is het prettig als je je gemakkelijk beweegt, flexibel genoeg bent en een redelijke conditie hebt. Draag gemakkelijke, katoenen kleding en warme sokken; Shiatsu wordt over de kleding gegeven. We werken in een kleine groep van maximaal 4 mensen. 

Workshop Shiatsu in zitpositie

In deze workshop leer je basistechnieken voor de ontvanger in zitpositie; op een stoel of krukje maar eventueel kun je ook op de grond behandelen. De schouders, rug, nek, armen en handen komen aan bod. We wisselen uit in tweetallen. 

Do In zelfmassage en de Masunaga meridiaanstrekkingen

Een les waarbij we beginnen met het wakker maken van het lichaam door te kloppen en masseren. Do In is eigenlijk Shiatsu geven aan jezelf. Vervolgens doen we de 6 Masunaga meridiaanstrekkingen; fijne strekkingen die met rust en zachtheid uitgevoerd worden om de energie in de meridianen en bijbehorende organen te stimuleren. De oefeningen vormen een prima workout om dagelijks te doen en ondersteunen je gezondheid! 

De workshops worden opnieuw gepland en op aanvraag!

Wil je meer informatie?

Heb je vragen over de lessen of workshops neem dan contact op.