Tai Chi Tao en Qigong

Tai Chi Tao is een toegankelijke manier van Tai Chi beoefenen. Een vorm van meditatief bewegen waarbij we werken met het natuurlijke ritme van onze adem, evenwicht, visualisatie en concentratie. Yin en Yang en de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal vormen de basis voor deze methode.

Er staat geen stijl centraal maar op een speelse wijze breng je lichaam en geest meer in balans door eenvoudige, zachte en ronde bewegingen. Deze vloeiende bewegingen brengen evenwicht en rust en laten je energie stromen. Je bouwt souplesse en kracht op en je immuunsysteem wordt versterkt en gezuiverd.

Door met aandacht te bewegen train je je vermogen echt aanwezig te zijn ‘in het nu’. Je leert jezelf beter kennen en raakt dieper geworteld in je eigen bestaan. Qigong betekent werken met de levensenergie en bestaat meestal uit een herhaling van eenvoudige oefeningen. 

In de lessen werken we met diverse vitaliteitsoefeningen, meridiaanstrekkingen, de 18 Shibashi, 5 elementen Qigongvormpjes, meditatief lopen (soms improvisaties) en (zelf)massage.

Op zondagmorgen en donderdagmorgen zijn er lessen in het Ledeboerpark en vanaf 6 mei ben ik op maandag weer in het Volkspark!

Aanbod voor organisaties: 
30 minuten of 2 keer 30 minuten ‘Inloop Tai Chi Qigong tijdens lunchtijd’!
Met warming up, losmaakoefeningen, stretches en de 18 Tai Chi Qigong Shibashi serie die in fases geoefend wordt. 
Neem gerust contact op bij interesse. 

Prive sessies Tai Chi Qigong zijn ook mogelijk. 
Zowel binnen als buiten. 

Impressie Tai Chi Tao